Palvelut

Viherrakentaminen, maisema- ja pihasuunnittelun palvelut Porin ja Rauman alueella.
Tutustu tarkemmin Maisemasuunnittelu Tyykilän palveluihin:

NEUVONTA

Maisemasuunnittelu Tyykilä - Palvelut - Viherrakentaminen

Neuvontakäynti on 1-2 tuntia kestävä pihassa tehtävä käynti, jonka aikana voitte hyödyntää suunnittelijan tietämystä mm. kasvivalinnoissa, ongelmakohtien ratkontaan, ideointiin, pihan hoitoon tai omatoimirakentamiseen liittyen ym. Viherrakentaminen kannattaa aina suunnitella hyvin.

Neuvontakäynnin aikana voidaan myös piirtää käsin idealuonnosta. Se on loistava ratkaisu pienen budjetin piharemonttiin. Muut muistiinpanot suosittelemme kirjaamaan itse ylös, varauduttehan siis muistiinpanovälinein neuvontakäyntiin. Katsokaa myös tiedot hoitosuunnitelmasta.

Neuvontakäynnin jälkeen voidaan myös päätyä luonnos- tai pihasuunnitelmaan, jolloin neuvontakäynnin hinta lasketaan suunnitelman pihakäynniksi, eikä neuvontakäynnistä laskuteta erikseen.

LUONNOSSUUNNITTELU

Luonnossuunnitelma on tietokoneavusteisesti piirretty suunnitelma. Suunnitelma sisältää:

 • Pihakäynnin, jonka aikana tutustutaan kohteeseen ja tarpeisiinne.
 • Paikalla olevien säilytettävien objektien kuten puiden, isojen kivien ym. mittaaminen ja sijoittaminen piirrettävään suunnitelmaan.
 • Suunniteltavan kohteen tilanjako, muotokieli, rajaukset, muurit, portaat, kasvillisuus- ja nurmialueet sekä valaistus.
 • Luonnossuunnitelma esitellään kerran paikan päällä ennen sen viimeistelyä valmiiksi. Tässä vaiheessa voidaan tehdä muutoksia suunnitelmaan.
 • Valmis suunnitelma luovutetaan tulosteena ja pdf-tiedostona.

Luonnossuunnitelma soveltuu teille hyvin, mikäli rakennatte pihanne itse tai tarvitsette taloprojektin alkuun suunnitelmaa hahmottamaan tontin potentiaalia ja kokonaiskuvaa. Pihasuunnittelija voi myös yhdessä arkkitehdin kanssa miettiä tulevien rakennusten paikkaa. Rakennusten sijoittelulla voidaan vaikuttaa paljonkin pihan viihtyvyyteen.

Suunnitelma voidaan jatkaa valmiiksi pihasuunnitelmaksi rakennusprojektin edetessä.

Luonnossuunnitelman teettäminen ennen talon pohjatöitä kannattaa myös taloudellisista syistä. Luonnossuunnitelman pohjalta tontin täytöt voidaan jo muiden maanrakennustöiden yhteydessä tehdä valmiiksi oikeilla materiaaleilla esim. kiveysalueilla.

PIHASUUNNITELMA

Pihasuunnitelma on myöskin tietokoneavusteisesti piirretty suunnitelma, joka on viety vielä pidemmälle, kuin luonnossuunnitelma. Pihasuunnitelma sisältää luonnossuunnitelman lisäksi:

 • Materiaali-, väline- ja varustetiedot (esim. mikä betonikivi, mikä muurikivi, mikä valaisin …)
 • Kasviluettelon
 • Pinnanmuotoilut
 • Tarvittaessa max 3 kpl detaljisuunnitelmia
 • Työselostuksen
 • Valmis pihasuunnitelma luovutetaan tulosteena ja pdf-tiedostona

Pihasuunnitelma on ehdoton ratkaisu, mikäli haluatte teettää pihan rakentamisen ”avaimet käteen” -periaatteella. Sen avulla saatte urakoitsijoilta vertailukelpoiset tarjoukset pihan rakentamisesta. Pihasuunnitelma soveltuu myös ”tee se itse” -rakentajalle. Hyvien ohjeiden avulla pihan rakentaminen menee kerralla maaliin.

OSASUUNNITELMA

Maisemasuunnittelu Tyykilä - Palvelut - Viherrakentaminen

Haluatteko uudistaa kukkapekin tai perustaa uuden istutusalueen? Sinä tapauksessa koko pihan suunnitelma on teille turha. Osasuunnitelma on edullisempi vaihtoehto pienelle suunniteltavalle alueelle. Osasuunnitelma sisältää:

 • Pihakäynnin
 • Suunnittelun sekä materiaali- ja kasviluettelot
 • Valmis suunnitelma tulosteena ja pdf-tiedostona

HOITOSUUNNITELMA

Investoitte pihasuunnitelmaan ja rakentamiseen. Helppohoitoinenkin piha vaatii kuitenkin myös osaavaa hoitoa. Hyvin hoidettu piha säilyttää arvonsa vielä vuosiekin päästä.

Hoitosuunnitelma antaa selkeät ohjeet ja kalenterin, josta on helppo seurata mitä hoitotöitä piha tarvitsee.

Hoitosuunnitelma voidaa tehdä uuteen tai vanhaan kohteeseen.

Valmis suunnitelma toimitetaan tulosteena ja pdf-tiedostona.

Maisemasuunnittelu Tyykilä - Palvelut - Viherrakentaminen

VIHERRAKENTAMINEN

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Kuuluu sanonta, mutta todellisuudessa pihasuunnitelman jälkeen tarvitaan vielä ponnisteluja sen toteuttamiseen. Viherrakentaminen vaatii aina töitä. Yhteistyökumppaniemme kautta saatte myös viherrakennustyöt vahvalla ammattitaidolla toteutettuna.

PIHAN HOITOTYÖT

Hyvin suunniteltu, rakennettu ja hoidettu piha nostaa kiinteistön arvoa. Piha toimii käyntikorttina kiinteistölle. Laadukas hoito lisää viihtyisyyttä ja säännöllisesti tehtynä vältät isot kunnostusurakat. Ulkoistamalla pihan hoidon viheralan asiantuntijalle, saat nauttia viihtyisästä pihasta ilman suurta vaivaa.